fredag 9 december 2011

Ljuvligt goda thékakor

10 stycken

5 dl mjölk
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl



Värm mjölken till ca 50 grader. Häll i havregryn, salt och sirap och låt stå och svälla i 20 minuter.
Smält smöret och rör ner i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Klart!



Ett måsten inför helgen! Servera med smör, marmelad och ost. Jag bytte ut havregrynen mot fiberhavregryn.

1 kommentar:

  1. Tack så mycket! Nu är söndagsfrukosten räddad! Kram Caroline

    SvaraRadera