tisdag 4 maj 2010

visst vecka 19!

Tjo hopp!
Nu är vi tillbaka ifrån ultraljud och åhhhh vad mysigt det är! Det är en sådan obeskrivlig känsla att få se sin lilla bebis inne i magen. Bebisen är fortfarande helt galet vild, stod på huvudet och slog kullerbyttor:) Aldrig har det varit så skönt att höra någon säga att det ser helt normalt ut! Jag tyckte att jag såg en liten pung och är nu övertygad om att det är en pojke. Richard däremot håller fast vid att det är en tjej. Vi får väl se:) Hur man räknar sina veckor har fram tills idag varit ett mysterium för mig. Jag trodde att på fredag går jag in i v 19, men icke sa nicke. Jag är redan inne i vecka 19, varje lördag byter jag vecka och kommer då i vecka 20 på lördag. HALV TID och shit vad fort det går. Efter ultraljudet begav vi oss till HM och min snälla make handlade lite nya mammakläder till mig. Väl hemma panikköpte jag en klänning till balen...hoppas att den sitter bra. Ska försöka muntra upp min make nu, han blev lite sur då jag satte på datorn då han tror att den kommer att gå sönder och alla bilder kommer att försvinna. "bilder ifrån ett halvår tillbaka Malin, då skrattar du inte så gott om de försvinner". Jag överlever nog, tidigare har hårddisken krashat och bilder ifrån ett år tillbaka försvann:) För övrigt så grät jag när jag kollade på barnvagnar i en tidning idag, de var ju så fina! Därefter kände jag ett sådant lugn och en enorm längtan efter vår lilla bebis. En timme senare tittade jag på magen och undrade vad det var vi gett oss in på. Men det är ju helt normalt att känna så:)
Nej nu ska jag dra med mig Richard ut på en cykeltur, jag ska muta med popcorn och chips!


Vecka 19


Barnet:

Livet inne i livmodern
Ditt barns hörsel utvecklas mellan den 15:e och den 20:e graviditetsveckan. Även om livet i livmodern är tyst är det inte helt utan ljud, och nu kan ditt barn ha glädje av ljuden. Barnet hör hur ditt blod flödar runt och det hör dina hjärtslag. Det hör hur dina tarmar arbetar och när du nyser, hostar, rapar eller skrattar. Barnet blir tidigt medveten om din röst.
I hjärnan blir de nervceller som är kopplade till smak, känsel, lukt, syn och hörsel specialiserade och får alltmer komplexa kopplingar.
Ett lager fett som ser ut som en tjock kräm skyddar den växande huden från fostervattnet. Fettet kallas för fosterfett och hålls på plats av lanugohåret.



Mamman:

Pigmentfläckar
Många gravida kvinnor får små märken från brustna blodkärl i ansiktet, på axlar och armar. Vissa kvinnor har också väldigt röda handflator. De pigmentfläckar som kan visa sig, särskilt i ansiktet men också på andra ställen på kroppen, är tydligare. Fläckarna försvinner vanligtvis efter förlossningen, men du måste vara försiktig när du är ute i solen. Använd solkrämer med en hög solskyddsfaktor så att du inte blir solbränd, för då kan pigmentfläckarna bli bestående. Mer om huden här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar