torsdag 30 juni 2011

Som ett rivjärn

Kvällsvinet är utbytt mot the. Halsen är så tjock att det knappt går att dricka och huvudet känns som efter tre dagar på Arvika festivalen. Av helt naturliga själ är kvällens löprunda inställd. Tjejmilen och vicktorialoppet är bokat och betalt, det känns faktiskt lättare att springa milen än tre km! Är det någon ( läs carloline s) som har några tips då man ska springa ett längre lopp? God kväll;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

3 kommentarer:

  1. Åh, tack! Jag känner mig som ett proffs nu, vilket jag verkligen INTE är. Men några råd ska jag nog kunna ge.

    När jag ska springa ett lopp så brukar jag ladda upp lite extra med kolhydratrik mat några dagar innan. Verkligen inte trycka i sig massa mat men ändå äta lite mer pasta än vanligt. Sen gäller det såklart att sova ut ordentligt dagen innan. Sova ut kanske är ett bekymmer när man är mamma, själv är jag ju bara kattmamma och mina små moster låter mig alltid sova;)

    Själva dagen rekommenderar jag att dricka ordentligt men inte för nära start (kanske sista klunken 30 min innan start eller så men detta är högst personligt). Min favvo-mat innan ett lopp är antingen pastasallad med kyckling eller helt enkelt pasta penne med olivolja och parmesan. Mums! Ät ca 3h innan start skulle jag rekommendera.

    För att prestera bra så måste så klart musklerna vara varma och goa. Antingen värmer du upp innan och kör hårt från start eller så tar du de första 1-2km lite lugnare och blir varm på det sättet.

    Det sista och mest viktiga tipset är att Ha Kul! Det är kul att springa och det är helt otroligt vad våra kroppar klarar!

    Heja, heja!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Å Caroline du är bäst! Super bra tips:) det ska verkligen bli roligt att springa! Men jag har en fråga till. När jag sprang Margaretha loppet var det då himla trångt o starten så det gick inte att springa, första km tog nästan 10 min!!! Men det var lite kaos... På större lopp är det ju mer organiserat med flera starter och så, men blir det ändå lite trångt i början så man får springa sakta? Hoppas att du får en fin helg med sambo och katt monster! Sömnen ska jag verkligen ta till vara på;) kanske ska propsa på sömnrika nätter en hel vecka innan!

    SvaraRadera
  3. Absolut! En utmärkt anledning att be maken att ta lillan så att du får sova;)

    Jag tror att det alltid är mer eller mindre kaos vid starten på alla lopp, men förhoppningsvis så släpper de er i kanske två klungor så att det blir lite lättare att springa från start. Stressa inte upp dig bara. Man springer nästan alltid snabbare på andra halvan av loppet (om man inte tar ut sig för hårt i början) och då knappar man in massa tid!

    SvaraRadera